Petri Tuomaala | Tuotekehitys | 20.4.2017 13:02

IIK - Ikuiset Itsensä Kehittäjät

Konferenssit  Teknologia  Opiskelu  osaamisen kehittäminen 

FCG Elbit Oy - IIK - Ikuiset Itsensä Kehittäjät

Opiskelu oli hauskaa ja mielenkiintoista silloin kun sitä sai tehdä päätyökseen. Uusiin asioihin sai perehtyä rauhassa ja oppiminen oli ohjattua ja suunniteltua. Oppiminen jaottui sopivasti teorian ja käytännön välillä (harjoitukset) ja päättyi asioiden kertaamiseen (testit/kokeet). Tällä tyylillä pystyi omaksumaan yhtäaikaa eri asioita ja osaaminen otti päivittäin pieniä harppauksia eteenpäin. Toki mielikuvani opiskeluajoista on vuosien varrella vääristynyt ja muistelen itseäni mielummin hyvänä oppilaana kuin laiskana vetelehtijänä, joksi eräskin rehtori minua aikoinaan kuvasi.

Opiskelu ja oman osaamisen kehittäminen on nykyään haastavampaa, koska se pitää yhdistää työelämään. Työelämän kiireet ajaa prioriteeteissa nopeasti opiskelun ohi ja tämän myötä itsensä kehittäminen jää helposti taka-alalle. Tällöin oma osaaminen kehittyy helposti vain nykyisen työnkuvan tai työtehtävän kautta. Tämä ajaa nopeasti siihen, että asioita tarkastelee suhteellisen kapeasta näkökulmasta, eikä välttämättä osaa haastaa ja hakea uusia mahdollisuuksia siihen, miten omaa työtään voisi tehdä erilain.

Työelämäni liittyy vahvasti teknologiaan, joka elää jatkuvaa murrosta. Jos itseään, työtään ja organisaatiotaan ei kehitä murroksen mukana, muut ajavat auttamatta ohi. Murroksessa eläminen vaatii siis jatkuvaa itsensä kehittämistä ja ajan hermolla pysymistä. Miten itsensä kehittämisen saa yhdistettyä niiden oikeiden töiden rinnalle?

Kehity katsomalla videoita

Perinteisesti työelämässä kehitytään käymällä kursseilla. Niiden ongelmana on yleensä hinta, jolloin osallistumista pitää erikseen anoa. Jos lupa menee läpi, niin monesti kurssi tarkoittaa reissua jollekkin paikkakunnalle ja siellä 1-3 päivän viettämistä. Jos ja kun oppimaa ei heti pääse hyödyntämään työssään, niin oppimastaan ehti unohtaa suuren osan, ennen kuin sille aika ja paikka löytyy.

Olen havainnut, että perinteistä kurssitusta paremmin toimivat videokurssit. Osa niistä toimii vähän samalla tapaa kuin Spotify musiikin kanssa. Maksat kuukausimaksua, mutta vastineeksi saat koko kurssitarjonnan käyttöösi silloin, kun sitä eniten tarvitset. Videokurssien toinen hyvä puoli on, että yleensä niissä mennään hyvinkin syvälle aihe-alueessa. Koska kertaus on opintojen äiti niin videokursseihin voi aina palata uudelleen tai materiaalia voi kelata taaksepäin. Esimerkkejä hyvistä videokurssipaikoista on esimerkiksi Udemy ja Pluralsight (käytössä meillä kaikilla kehittäjillä). Videokurssien huonoin puoli on se, että niillekkin pitää löytää aika ja paikka. Perinteisillä kursseilla tämä tulee puoliautomaattisesti kurssin aikatauluista, mutta videokursseilla ajan ja paikan tulee löytyä omasta itsekurista.

Lähde tuulettumaan konferensseihin

Konferenssit on paras tapa saada tietoa jostakin aihealueesta ja sen trendeistä. Omaa osaamista konferenssit ei sinällään suoraan paranna, mutta niistä saa mittaamattoman arvokasta tietoa siitä, miten asioita voi tehdä eri tavalla, mihin suuntaan ala on menossa ja ennen kaikkea mikä saa suuren yleisön innostumaan. Tätä tietoa voi käyttää antamaan suuntaa ja prioriteettia siihen, mihin oman osaamisensa kehittämistä tulisi viedä. Hyväksi havaittuja teknologiakonferensseja on esimerkiksi Reaktor Breakpoint, GeekOut ja JFokus. Näihin kaikkiin olemme osallistuneet säännöllisesti ja erityisen hyvää niissä on se, että kaikki konferenssiesitykset videoidaan ja ne on nähtävillä jälkikäteen kertausta varten.

Näkökulmaa olemme yrittäneet laajentaa sillä, että olemme osallistuneet myös itselle poikkitieteellisiin konferensseihin. Esimerkiksi itse olen osallistunut WebSummittiin (myynti, markkinointi, media, ...) ja Slushiin (Startupit). Kun osasi päästää omista ennakkoluuloista irti ja alkoi kuuntelemaan mitä esiintyjillä oli kerrottavaa, niin alkoi löytää asioita, joita ei ollut ennen tullut mielenkään ja jotka oli yhdistettävissä omaan työhönsä.

Ota mukaan yhteisöllisyys

Työelämän kerhotoimintaan tutustuin ensimmäisen kerran työskennellessäni Ixonoksella. Tällöin kerhon aiheena oli Linux ja huomasin, kuinka paljon yhdessä "tunkkaaminen" ja asioihin paneutuminen vei omaa ja muiden osallistujien osaamista eteenpäin. Parhaimmillaan kerhotoiminta on vähän niin kuin koulu pienessä muodossa: joku jakaa tietämystään, sitä kokeillaan käytännössä ja asiaa kerrataan jossain yhteisessä harrasteprojektissa.

Nykyisellään meillä toimii kaksi eri kerhoa. Vintiöt on meidän oma opiskelukerho, joka kokoontuu kahden viikon välein opiskelemaan pariksi tunniksi jotain aihetta yhdessä. Aiheena voi olla esimerkiksi jokin videoluento tai konferenssiesitys, joka on sillä hetkellä jotenkin meille ajankohtainen. Esitystä katsotaan yhdessä ja välillä pysähdytään keskustelemaan yhdessä sen kohdista ja väittämistä. Lopuksi mietitään miten nähdyn esityksen voisi liittää juuri meidän työelämään, tuotteeseen tai organisaatioon. Opiskelukerhon toimivuuden voi tiivistää yhteisiin keskusteluihin ja säännöllisyyteen. Opiskelusta on tehty vakiomerkintänä kalenteriin, niin kukaan ei yritä järjestää työpalavereita samalle ajalle.

Toisen kerhomme Julmahuvin tarkoituksena on pitää hauskaa nörtteilyn parissa. Pyrkimyksenämme on saada itsestämme toteutusasteelle kaikki ne hienot ideat, joita aina haluaisi tehdä, mutta joihin ei ikinä tunnu löytyvän aikaa. Meille tämä on tarkoittanut elektroniikan ja mielenkiintoisten ohjelmointikielien/alustojen parissa puuhastelua. Tuotoksina kerhosta on syntynyt esimerkiksi digitaalinen kello neuvotteluhuoneeseen, kotiloiden ja kasvien kosteutusjärjestelmä sekä iso kasa muita projekteja, joissa tekeminen on ollut tärkeämpää kuin itse lopputuotos. Julmahuvin toiminnan olemme halunneet pitämään avoinna ja sinne on tervetulleita kaikki kehityksestä kiinnostuneet.

Ota itseäsi niskasta kiinni

Niin raadollista kuin se onkin, niin lopulta opiskelu ja osaamisen kehittäminen pitää saada itsestä irti. Sen pahin kompastuskivi on ajan löytäminen. Toimivaksi ratkaisuksi meillä on osoittautunut se, että itseopiskeluun saa käyttää osan työajastaan. Käytännössä se tarkoittaa paria tuntia viikossa, jotka pyhitetään opiskelulle. Oleellisinta itseopiskelussa on se, että oikeasti käyttää varatun ajan opiskelemiseen esimerkiksi videoita katsellen tai kirjaa lukien.

TL;DR

Työelämän ja opiskelun yhdistämisessä on kyse asioiden priorisoinnista ja ajan varaamisesta. Keskustelut ja yhdessä tekeminen ovat keinoja tuoda kehittymiseen syvyyttä ja laajuutta. Itsensä kehittämistä työn ohella helpottaa se, jos työpaikka tarjoaa siihen aikaa, työkaluja ja mahdollisuuksia. Jos haluat liittyä meihin ikuisiin itsensä kehittäjiin, niin nyt siihen olisi hyvä mahdollisuus

Konferenssit  Teknologia  Opiskelu  osaamisen kehittäminen 

Haemme nyt kokonaista tuotekehitystiimiä

Lue lisää

BLOGIuusimmat

Oulu

FCG Elbit Oy
Kiilakiventie 1
90250 OULU
020 761 4200

Helsinki

FCG Elbit Oy, Helsinki
Osmontie 34
00610 HELSINKI
020 761 4200

Toimitusjohtaja

Juho Toivonen
020 761 4250

Yhteys

p. 020 761 4200
s-posti: Javascript on pakollinen.

Seuraa...

Kerro muillekin...