Elbit kasvoi kannattavasti – samalla luottoluokitus nousi parhaaseen AAA-luokkaan
15.08.2014
Alkukesällä julkaistun ohjelmistoyrityskartoituksen mukaan suomalainen ohjelmistoala kasvaa pelialan ja pienten ohjelmistoyritysten voimin. Suuren ohjelmistotalot ovat sen sijaan menettäneet markkinoita ja niiden liikevaihto on supistunut. "Pienet ja kasvuhalukkaat ohjelmistoyritykset uivat näinä vaikeina vuosina vastavirtaan ja luovat koko alalle kasvua ", kertoo Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Oululaisen Elbit Oy:n tuore tilinpäätös vahvistaa tämän. Yhtiön liikevaihto kasvoi edelliseen tilikauteen verrattuna 10 prosentilla, ja kannattavuus parani roimasti tätäkin enemmän.  Lisäksi luottotietoyhtiö Bisnode Finland arvioi Elbitin luottokelpoisuuden kuuluvan parhaaseen AAA-luokkaan. Tähän saavutukseen yltää vain 2,6 % suomalaisista yrityksistä.

Liiketoimintajohtaja Miša Leiber Elbitiltä arvioi, että kasvua vauhditti erityisesti yhtiön aseman vahvistuminen HR- ja rekrytointiohjelmistomarkkinoilla. ”Olemme tehneet määrätietoista työtä HR-ratkaisujen kehittämiseksi asiakkaidemme erityistarpeisiin. Erityisesti julkinen sektori on voimakkaassa murroksessa, se heijastuu myös henkilöstöön ja korostaa toimivien HR- ja rekrytointiprosessien sekä niitä tukevien ohjelmistoratkaisujen merkitystä”, Miša Leiber sanoo.

Elbitin liikevaihdon kasvu jatkuu jo kolmatta vuotta. ”Pitkäjänteinen ja määrätietoinen työmme näkyy nyt myös kannattavuuden selvänä kasvuna, mikä tietenkin heijastuu luottoluokitukseen. Olemme tehneet oikeita ratkaisuja ohjelmistopalveluiden tuotteistuksessa ja jatkaneet panostuksia yhteistyö- ja kumppaniverkostojen rakentamiseen”, Leiber arvioi.

Lisätietoja: Liiketoimintajohtaja Miša Leiber, p. 020 761 4251 / www.elbit.fi

Ohjelmistoyrityskartoitus

Lisätietoja AAA-luottoluokituksesta

Elbit Oy on suomalainen henkilöstöhallinnon järjestelmiin erikoistunut ohjelmistotalo, jonka tuotteet tukevat työsuhteiden elinkaaren hallintaa niiden kaikissa vaiheissa. Henkilöstötarpeiden ennakointi, rekrytointi, osaamisen kehittäminen ja esimiestyöskentelyn tukeminen ovat Elbitin tuotevalikoiman peruselementtejä. Elbitin missiona on tehdä sen asiakkaista kilpailukykyisiä ja hyviä työnantajia tarjoamalla tietoturvallisia, käyttäjäystävällisiä ja kustannustehokkaita HR -ohjelmistoratkaisuja.